Amplasarea animalelor celeste

03-10-2015

Cerc articol Placeholder
Background articol
24024693-dragon-tiger-turtle-and-phoenix-Set-of-four-celestial-feng-shui-animals-isolated-on-white-background-Stock-Vector
V
ă spuneam la început că în Feng Shui-ul clasic există şi şcoala formelor (Feng Shui peisagistic). Această şcoală se referă la casele cu intrarea pe sud. De ce pe sud? Pentru că până în anul 1500, pentru găsirea unei amplasări favorabile pentru o casă se ţinea cont de contururile naturale existente: munţi, dealuri şi cursuri de apa. Când se căuta un loc favorabil aşezării unei case trebuia ca în spate, adică în direcţia de şedere, să fie muntele (nord) şi în faţă, să fie câmpia întinsă (sud). Atunci, intrarea în casă, direcţia de orientare era spre sud. În prezent neavând un control asupra reliefului care ne înconjoară, datorită dezvoltării şi apariţiei de construcţii,  pentru obţinerea unui bun Feng Shui putem să ne folosim de animalele celeste.
 
Amplasarea acestor animale celeste în cele patru direcţii vor creea în mod artificial ceea ce în trecut se creea doar prin folosirea reliefului. Acestea sunt cele patru animale celeste: Dragonul verde, Phoenixul  roşu, Tigrul alb şi Broasca ţestoasă neagră. Pentru a găsi locul unde se vor amplasa animalele celeste este necesar să se afle direcţia de orientare a casei. Acest lucru este cel mai important pentru că în funcţie de această direcţie vom putea face „amprenta casei„ şi ulterior vom putea aşeza animalele celeste şi alte remedii pentru îmbunătăţirea energiei casei.
 
După aflarea direcţiei de orientare a casei (care nu este întotdeauna şi intrarea în casă!) vom putea să aranjăm în spatele casei (considerat direcţia de şedere) broasca ţestoasă neagră care se aseamănă cu un deal (având acea carapace neagră). Ea ne oferă un sprijin asemenea unui munte, astfel va aduce stabilitate şi o îmbunătăţire în stilul de viaţă. În faţa casei, care trebuie sa fie neapărat un teren plan, nicidecum o pantă abruptă (ci mai degrabă o pantă lină), se aşează phoenixul roşu. Acesta simbolizează succesul în faţa înfrângerii şi semnifică norocul de unde nu te aştepţi (datorită puterii lui de a renaşte din propria cenuşă). În continuare vom aşeza în partea stângă a direcţiei de orientare (est), dragonul verde care simbolizează bogăţie, putere şi influenţă. Dragonul verde este asociat energiei de tip masculin a casei şi este de culoare verde pentru că se află într-un sector de lemn (vă voi spune mai multe despre aceste sectoare în articole viitoare) deci asociat culorii verde. În partea dreaptă a direcţiei de orientare (vest) se amplasează tigrul alb (se referă chiar la tigrul alb malaysian). Acesta este asociat energiei feminine a casei şi reprezintă prosperitatea casei. Este cunoscut faptul că pentru o mai bună prosperitate este bine ca dragonul verde să fie amplasat puţin mai sus faţă de tigrul alb.
 
Acesta este modul de amplasare a celor patru animale celeste care ne ajută în obţinerea unui bun Feng Shui al locului în care ne desfăşurăm activitatea sau locuim. Deci în funcţie de amprenta casei, care este obligatoriu de calculat şi implicit lucrul cel mai important, noi putem să aducem în viaţa noastră prosperitatea şi armonia plasând aceste animale celeste într-un mod corect. Până data viitoare vă doresc zile frumoase şi armonioase.
 
 
 
Copyright 2015-2025 AMDAEBAK.RO - All rights reserved