ECHILIBRUL DINTRE YIN ŞI YANG

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Iată un subiect foarte frumos şi important atunci când vorbim despre energiile care ne înconjoară. Ştim cu adevărat să realizăm un echilibru între yin şi yang? Ştim ce fel de energie reprezintă fiecare din acestea două? Suntem familiarizaţi cu simbolul yin şi yang şi de obicei le asociem cu energia feminină şi cea masculină, însă semnificaţia acestor energii este cu mult mai profundă.

                 De cele mai multe ori se ţine cont de energii în Feng Shui spiritual, domeniu aprofundat de maestra Lillian Too şi adus recent şi în România de maeştrii noştri. O să aprofundăm în următoarele articole acest subiect despre Feng Shui spiritual pentru că este o ramură complexă şi profundă care merită să fie discutată mai pe larg. Revenind la energii, în acest articol voi discuta despre cum putem echilibra aceste două energii prezente atât în casă cât şi în business sau chiar la locul de muncă (atât cât se poate şi cât depinde de noi). Am discutat şi AICI când am fost prezentă în cadrul emisiunii Zodiacul chinezesc despre cum pot afecta aceste energii viaţa noastră, în special atunci când nu ţinem cont de nişte reguli de bază în vederea echilibrării lor în spaţiul în care locuim, ne desfăşurăm activitatea sau dacă avem casa lângă anumite spaţii cu prea mult YIN sau prea mult YANG.

                Atunci când nu există un echilibru, încep să apară dificultăţi, probleme şi uneori nu ne dăm seama de unde provin acestea. Totuşi este bine de ştiut că Yin nu poate exista fără Yang şi invers. Mai întâi să vedem ce reprezentări are fiecare energie în parte ca să putem înţelege cum le putem aduce în casa şi în spatiul în care ne desfăşurăm activitatea.

                YIN reprezintă femininul, întunericul, moartea, apele stătătoare, negativul, boala etc. Locurile în care se găseşte acest tip de energie: secţiile de poliţie, cimitirele, spitalele, locurile de durere (unde au existat diverse accidente tragice) etc.

                YANG reprezintă masculinul, mişcarea, gălăgia, lumina, soarele, viaţa, putere etc. Locurile în găseşte acest tip de energie: cluburile, restaurante, magazine, sălile de concert, şcoli etc.

                 Yin ∞ Yang în case

                 Ei bine, acest echilibru este esenţial atunci când discutăm despre spaţiul în care locuim dar mai ales dormim. În general există câteva reguli de neîncălcat: în dormitor ar trebui să domine energie yin deoarece în acest spaţiu corpul nostru se odihneşte şi se regenerează pentru următoarea zi, însă fără a elimina în totalitate energia yang. Ideal ar fi ca lumina naturală (soarele) să nu fie în direcţia patului pentru că asta nu ar face decât să energizeze patul, iar corpul nu se mai poate relaxa şi odihni. Energia yang ar trebuie să domine mai ales în camerele unde învaţă sau se joacă copii (cu excepţia copiilor hiperactivi, unde se preferă menţinerea unei energii preponderentă yin), pentru că în acest fel ajută la creşterea şi dezvoltarea lor datorită acestei doze mai mari de energie yang. Această energie mai este folositoare şi în cazul persoanele care sunt bolnave sau în suferinţă, deoarece energia yin în exces poate înrăutăţi mai mult starea de sănătate. În cazul în care toţi membrii familiei sunt plecaţi de acasă în timpul zilei, energia yin se instalează, ceea ce nu este tocmai favorabil pentru locuitorii casei. Cum se poate remedia acest aspect? Simplu: prin animalele de companie, acvarii cu peşti, plante naturale, sau boluri cu apă yang (o frunză care să se mişte prin bol, ideea de mişcare) sau chiar deschiderea geamurilor. Cu toate acestea, nici energia yang în exces nu este potrivită. Această energie se manifestă prin zgomote puternice, ţipete, certuri, muzică cu volum ridicat. Putem realiza un echilibru între aceste energii prin modul în care se utilizează camera respectivă şi destinaţia acesteia.

                 Yin ∞ Yang în birouri/magazine/afaceri

                 În acest caz este cât se poate de clar că energia care trebuie să domine este YANG. Numai în acest fel acel birou, magazin sau afacere va beneficia de prosperitate şi succes aşa cum toată lumea şi-ar dori. Se poate aduce energie Yang prin muzică cu volum ridicat (nu dus totuşi la extrem şi să fie prea zgomotos). Birourile ar trebuie să fie luminate, aerisite, cu spaţiu suficient pentru desfăşurarea activităţii într-un mod cât mai plăcut pentru cei care lucrează în acel spaţiu, dar şi alte mici trucuri folosite de specialiştii în Feng Shui. Se poate folosi de asemenea şi culoarea roşie pentru a intensifica energia yang.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp