Influenţele lunii DECEMBRIE 2016

30-11-2016

Cerc articol Placeholder
Background articol
feng shui tips11
L
una decembrie este lună de ŞOBOLAN, sub patronajul elementului metal yang, în centrul lo sho-ului aflându-se steaua 1, stea cu energie de victorie. Energiile lunii Decembrie vă pot ridica din punct de vedere vibraţional, dar mai ales vă pot aduce veşti foarte bune după o lună destul de dificilă şi obositoare. Profitaţi de beneficitatea acestei luni pentru a pune bazele pentru anul următor, anul Cocoşului sub patronajul elementului foc yin. Este o perioadă excelentă pentru a achiziţiona noile remedii pentru anul viitor şi chiar puteţi începe să le folosiţi (după ce le curăţaţi pe pat de sare timp de minim 24 de ore).
 
În această lună, norocul se îmbunătăţeşte, aducând perspective noi în carieră prin promovări şi rezultate neaşteptat de bune. Cu toate că în luna decembrie în centrul lo sho-ului se află steaua 1, stea de victorie, trebuie să aveţi grijă în continuare la sănătate, mai ales dacă veţi călători. Aveţi grijă la regimul alimentar şi încercaţi să evitaţi obiceiurile nesănătoase (excesele). De asemenea, femeile însărcinate trebuie să evite şi în această lună să doarmă sau să petreacă prea mult timp în centrul casei (mai ales dacă dormitorul se află în centrul casei), deoarece există un pericol privind zona abdominală.
 
AICI  aveţi câteva grupe de zile, calculate de Lillian Too, pentru a vedea cum să profităm de beneficitatea unor zile sau cum să ne protejăm în cazul unor stele nefavorabile.
 
Zodiile care sunt printre cele mai favorizate: IEPURELE, DRAGONUL, ŞOBOLANUL, BIVOLUL, TIGRUL, ŞARPELE. Mai jos vă vom prezenta principalele aspecte ale acestei luni pentru fiecare zodie şi sectoare:
 
Vă rugăm să aveţi în vedere că acestea sunt informaţii generale privind luna DECEMBRIE. Pentru consultaţii FENG SHUI şi PAHT CHEE, ne puteţi contacta pe adresa alexa@amdaebak.ro.
 
În cazul în care nu sunteţi siguri cărui semn zodiacal chinezesc aparţineţi sau sunteţi născuţi în lunile ianuarie sau februarie, sfatul nostru este să verificaţi pe WOFS.
 
 
Sectorul de Nord - carieră (unde se situează şi Şobolanul şi Fiul cel mijlociu al casei) – Steaua 6, vă favorizează în această lună, deci trebuie să vă mobilizaţi devreme pentru a vă stabili proiectele pe care vreţi să le derulaţi în anul viitor. Prin această mişcare puteţi să îi depăşiţi pe eventuali competitori. Pentru a potenţa energia stelei 6, energia prosperităţii indirecte şi ajutorului divin, puteţi să amplasaţi în spaţiul vostru de lucru o reprezentare a imaginii lui Kuan Kang, reprezentare a puterii, onestităţii, spiritului de dreptate, rezistenţei, integrităţii şi onoarei. În orice caz, în această lună există un exces de metal, care poate aduce o energie de violenţă şi conflict. Atenţie la eventuale accidente în manevrarea instrumentelor ascuţite, cuţitelor sau a altor obiecte de metal, mai ales dacă aveţi bucătăria situată în sectorul de Nord al casei. Puteţi să atenuaţi acest exces de metal, prin amplasarea în acest sector a unui bol de sticlă sau porţelan, cu apă (yin), ştiind din ciclul elementelor că apa consumă metalul.
 
ŞOBOLANUL
 
Luna aceasta aveţi parte de o stea foarte benefică, steaua 6, cu energie de prosperitate indirectă şi noroc divin. Este o lună care decurge fără probleme, iar oportunităţile apar la tot pasul. Chiar dacă pare că aţi intrat într-o rutină, în această lună, pot să apară diverse circumstanţe care să „spargă” această monotonie. Dacă în acest moment nu sunteţi mulţumiţi de jobul pe care îl aveţi, există posibilitatea să apară şi alte perspective, de aceea vi se recomandă să nu vă fie teamă de schimbări. Pe plan sentimental sunt veşti bune pentru cei care sunt singuri şi care îşi pierduseră speranţa că vor întâlni persoana potrivită. Ei bine, în această lună vă puteţi îndrăgosti. De asemenea, vă puteţi reîntâlni cu vechi prieteni, iar aceştia vă pot aduce noi oportunităţi şi retrăirea unor amintiri frumoase, în timp ce noii prieteni oferă vieţii voastre un nou suflu. Încercaţi să priviţi următoarele 4 săptămâni ca pe o experienţă în care aveţi posibilitatea să învăţaţi şi să vă dezvoltaţi cât mai mult.
 
Sectorul de Nord-Est - învăţătură (unde se situează şi Bivolul, Tigrul şi Fiul cel mic al casei). În această lună, norocul se întoarce spre bine, datorită stelei care poposeşte în acest sector de pământ. În locul stelei lunare 5, vine steaua 4, stea cu energie de dragoste şi succes academic. Studentii, elevii, scriitorii, tot ce implică artă literara şi cunoaştere, vor fi ajutaţi, proiectele lor fiind potenţate de această energie de învăţătură şi multe oportunităţi pot să apară. Puteţi să sporiţi această energie amplasând plante cu frunze şi/sau flori albastru-violet. Este recomandat să nu „deranjaţi” în această lună, prin zgomote puternice sau alte activităţi, acest sector. De asemenea aspectul financiar se va îmbunătăţi în această lună. Puteţi să vă folosiţi de o reprezentare cu apă şi un munte pentru a depăşi energiile mai puţin benefice.
 
 BIVOLUL
 
Această lună este una mult mai bună decât precedenta, în special în planul sentimental, deoarece beneficiaţi de energia stelei 4, stea academică şi de dragoste. Reprezentarea unor bujori roz poate să-i ajute pe cei singuri. Vă veţi înţelege mult mai bine cu oamenii din jur, din mediul social şi de asemenea veţi ieşi din carapacea în care aţi stat până acum. Vă „hrăniţi” din atenţia pe care o primiţi, puteţi atrage privirile celor din jur prin glumele voastre şi prin faptul că ştiţi să spuneţi cuvintele potrivite la momentul potrivit. Ieşind în acest mediu social puteţi să cultivaţi mai bine noile prietenii. În domeniul profesional vă puteţi aştepta la câteva schimbări, există chiar posibilitatea unei promovări, însă nu există o garanţie.
 
TIGRUL
 
Norocul se îmbunătăţeşte în această lună, deoarece la fel ca în cazul Bivolilor, beneficiaţi de energia stelei 4, stea academică şi de dragoste. În cazul vostru, această energie este potenţată mai mult pe partea academică. Este cu atât mai mult favorabilă celor care sunt implicaţi în domeniul literar şi cei care sunt la şcoală (elevi, studenţi). În această lună aveţi posibilitatea să reţineţi mai bine, de aceea vi se recomandă să învăţaţi lucruri noi. Mintea voastră lucrează foarte mult şi foarte repede, de aceea sunteţi sfătuiţi să dormiţi suficient cât să vă simţiţi odihniţi. Este bine să adăugaţi rutinei voastre şi exerciţii fizice pentru a realiza un echilibru în viaţa voastră astfel încât să nu ajungeţi să aveţi un mod de viaţă nesănătos. Şi pe plan sentimental totul merge foarte bine, de aceea puteţi amplasa în dormitorul vostru perechea de Raţe Mandarin pentru a potenţa această energie de dragoste.
 
Sectorul de Est - sănătate (unde se situează Iepurele şi Fiul cel mare) – Această lună vă aduce mai mult noroc datorită energiei stelei 8 care se alătură stelei anuale cu energie de multiplicare, 9. Acest lucru vă aduce noroc de prosperitate, multe veşti bune şi multe evenimente fericite care vă vor da nenumărate motive de sărbătoare. Afacerile şi aspectul financiar sunt la cote maxime, dar mare atenţie la atitudinea pe care o aveţi faţă de membrii familiei voastre, mai în vârstă. Pot să apară mici conflicte care să vă umbrească succesul. Pentru potenţarea la maxim a acestei energii de prosperitate, puteţi să vă folosiţi de un vas de porţelan albastru cu reprezentarea a doi peşti, pe care să îl umpleţi cu cristale de quartz, monede, ingoturi şi alte simboluri de prosperitate. Bucuraţi-vă în această lună de noroc!
 
IEPURELE
 
Aceasta este una dintre cele mai bune luni ale anului 2016. Beneficiaţi de o energie de prosperitate. Există o indicaţie pentru succes la locul de muncă, în afaceri şi în dragoste. Totul este foarte bine şi în planul sănătăţii, mai ales pentru că veţi simţi că sunteţi mult mai productivi decât de obicei, de aceea toate ideile pe care le puneţi în practică în această lună, vor avea un succes răsunător. Vi se recomandă să fiţi mai vizibili în faţa şefilor pentru a prinde posibilitatea unei promovări. Împărţiţi gândurile pe care le aveţi, cu persoana iubită pentru a vă întări şi mai mult relaţia.
 
Sectorul de Sud-Est - prosperitate (unde se situează Dragonul, Şarpele şi Fiica cea mare) – În  luna decembrie în sectorul de Sud-Est se va forma o combinaţie benefică (suma lui 10) între steaua anuală 1 şi steaua lunară 9. Această combinaţie de bun augur conferă putere dar în acelaşi timp poate să aducă şi puţină instabilitate. Este bine să fiţi ambiţioşi dar mare atenţie la agresivitatea pe care o puteţi arăta celor din jurul vostru. Este recomandat să nu exageraţi cu lucrul şi nopţile târzii. Stresul şi oboseala vă pot afecta sănătatea, în special ficatul şi limba. Este bine să nu activaţi aceste stele pentru a nu afecta delicatul echilibru al acestor energii care se află în  sectorul de Sud-Est.
 
DRAGONUL
 
Luna aceasta toată lumea este de partea voastră. Aveţi mulţi prieteni care aşteaptă să vă ajute, aşa că dacă aveţi nevoie de o favoare, nu ezitaţi să întrebaţi pentru că răspunsul lor va fi pozitiv. Luna de Şobolan (aliatul vostru) vă este foarte favorabilă datorită stelei 9, de multiplicare, aceasta multiplicând energia stelei anuale 1, stea de victorie. Este o perioadă favorabilă să luaţi legătura cu vechile cunoştinţe, deoarece nu se ştie niciodată ce informaţii folositoare puteţi afla. Vă puteţi folosi de prietenul secret şi aliaţi pentru a vă putea folosi de această energie benefică. În domeniul profesional, vi se recomandă să fiţi mai vizibili în faţa şefilor pentru că vă poate aduce mari beneficii. Sunteţi sfătuiţi să fiţi vocali şi să vă susţineţi părerea pentru că atâta timp cât o faceţi cu motivaţia corectă, vă va aduce numai lucruri bune.
 
ŞARPELE
 
În această lună, munca, talentele şi eforturile vă sunt recunoscute şi cel mai probabil veţi fi recompensaţi pentru tot ceea ce faceţi sau aţi făcut deja. La fel ca în cazul Dragonului, beneficiaţi de o multiplicare a stelei anuale 1, stea de victorie. Este posibil să fiţi invitaţi să luaţi parte la un proiect de mare anvergură. Dacă acest proiect este pentru o cauză în care credeţi, puteţi să vă implicaţi cu succes. Planul sentimental pare destul de complicat, mai ales dacă sunteţi interesaţi de mai multe persoane. Nu vă lăsaţi implicaţi într-o astfel de situaţie sentimentală. Este recomandat să purtaţi simbolul Dublei Fericiri pentru a vă proteja relaţia pe care o aveţi în acest moment.
 
Sectorul de Sud - faimă (unde se situează Calul şi Fiica mijlocie) – În această lună sectorul de Sud va fi afectat de energia stelei 5, stea cu o energie nebenefică, de distrugere şi blocaje. Această stea poate să aducă ghinioane şi îmbolnăviri ale familiei. Pentru a controla această energie nebenefică şi pentru a vă spori vitalitatea, puteţi să vă folosiţi de remedii: Pagoda celor 5 elemente şi de Wu Lou. Pot să apară probleme de sănătate sau anumite probleme financiare, care pot duce la conflicte şi certuri. Acest lucru poate să predispună la mult stres şi traume emoţionale. Folosiţi o reprezentare a lui Chung Kwai pentru a vă proteja de energiile dăunătoare.
 
CALUL
 
Din păcate, luna aceasta nu vă este deloc favorabilă pentru că sunteţi afectaţi de energia stelei 5, energie de distrugere şi pierdere, dar şi pentru că este lună de Şobolan, duşmanul vostru. Această lună poate fi destul de grea pentru că există posibilitatea să vă îmbolnăviţi, prietenii se pot transforma în duşmani şi s-ar putea să fiţi implicaţi în scandaluri. Puteţi evita sau depăşi această energie total nefavorabilă prin purtarea silabei HUM, dar şi prin amplasarea Pagodei celor 5 elemente în sectorul de Sud al casei. La locul de muncă puteţi fi prost înţeleşi pentru că vă este greu să vă justificaţi acţiunile în faţa celorlalţi. Chiar şi în familie pot exista câteva discuţii care pot distruge armonia. Evitaţi zgomotul şi activitatea intensă în sectorul de Sud al casei. Evitaţi să semnaţi contracte importante în această lună. Lucrurile se vor îmbunătăţi considerabil atunci când luna aceasta se va termina.
 
Sectorul de Sud-Vest – dragoste, căsătorie (unde se situează Oaia, Maimuţa şi Mama casei) – În acest sector, în luna decembrie, va fi steaua 7, stea cu energie de violenţă şi furturi. Astfel că acest sector de Sud-Vest este predispus la violenţe verbale chiar şi conflicte armate. Dacă aveţi intrarea principală a casei pe sector de Sud-Vest   fiţi foarte atenţi cu securitatea casei. Puteţi să ţineţi sub control energia violentă a  acestei stele folosind o reprezentare a apei sau amplasaţi o pereche de Fu Dogs de o parte şi de alta a uşii. Folosiţi seifuri pentru depozitarea bunurilor preţioase iar doamnelor (fiind sectorul femeii) este recomandat să folosească un remediu pentru protecţie contra energiilor dăunătoare (o reprezentare a rinocerului şi elefantului de culoare albastră). În această lună sunteţi predispuşi să pierdeţi bani sau idei în favoarea competitorilor. Mare atenţie cui povestiţi despre proiectele sau ideile voastre. Puteţi să potenţaţi norocul de bani folosindu-vă de o reprezentare a prosperităţii (ingoturi).
 
OAIA
 
După 3 luni în care aţi beneficiat de energii favorabile şi energizante, urmează să intraţi într-o lună mai contemplativă, în care veţi medita mai mult. Este o perioadă bună pentru a face planuri, nu pentru a acţiona. Nu vă grăbiţi să luaţi decizii importante, deoarece consecinţele pot fi destul de dificile. Vă este recomandat să vă concentraţi mai mult pe partea de dezvoltare personală. Este bine să faceţi un pas înapoi pentru a vedea situaţia la rece, detaşaţi. Este o perioadă bună pentru a vă face o analiză asupra propriei persoane, în acest fel veţi ajunge să vă cunoaşteţi mai bine. Luna aceasta există un pericol de furturi (idei, obiecte etc), pierderi şi violenţă, din cauza stelei lunare 7. Puteţi amplasa o reprezentare a rinocerului şi elefantului, la uşa de la intrare. De asemenea este indicat să purtaţi la voi amuleta cu rinocerul şi elefantul pentru a vă proteja de această energie de furturi.
 
MAIMUŢA
 
Este lună de relansare şi nimic nu va merge rău pentru voi în această perioadă. Orice veţi începe va fi un succes. Aveţi încredere în intuiţia voastră şi în propriile decizii, este foarte puţin probabil să greşiţi. Este o lună foarte bună pentru dezvoltare personală şi spirituală. Cei care sunt la şcoală sau facultate vor fi favorizaţi din punct de vedere academic luna aceasta. Puteţi să potenţaţi norocul academic prin purtarea Nodului Mistic. Există un mic pericol de furturi (idei, obiecte etc), pierderi şi violenţă, din cauza stelei lunare 7. Puteţi amplasa o reprezentare a rinocerului şi elefantului, la uşa de la intrare. De asemenea este indicat să purtaţi la voi amuleta cu rinocerul şi elefantul pentru a vă proteja de această energie de furturi sau chiar silaba HUM. Evitaţi să staţi până târziu în noapte, luna aceasta.
 
Sectorul de Vest - descendenţi  (unde se situează Cocoşul şi Fiica cea mică/ tânără) – În luna decembrie în acest sector vine steaua 3, stea cu energie de ceartă şi conflicte care poate să creeze tensiuni şi posibile scandaluri în dragoste. Acest exces de element lemn (steaua 4 anuală şi steaua 3 lunară sunt patronate de elementul lemn) poate să aducă stres emoţional şi chiar depresii cauzate de problemele din cuplu. Folosiţi lumină puternică sau culoarea roşie pentru a controla această energie de conflict (puteţi să folosiţi o lumânare roşie). Oricum energia stelei anuale 4, este cea care vă poate aduce succes în activitatea creativă şi de studiu. Puteţi să potenţaţi această energie a stelei 4 anuale prin amplasarea unui remediu (Pagoda învăţăturii) pe birou sau la masa voastră de lucru.
 
COCOŞUL
 
Aveţi în faţă o lună destul de emoţională, din cauza stresului cauzat de relaţiile tensionate. Luna aceasta sunteţi afectaţi de energia stelei lunare 3, energie de certuri, conflicte şi dispute. Conflictele dintre voi şi persoanele la care ţineţi vă vor afecta cel mai mult. Este bine să vă ţineţi sub control nervii, de aceea vă este recomandat să amplasaţi în sectorul de Vest o lampă roşie pentru a suprima aceste energii negative. De asemenea bijuteriile de aur vă pot ajuta foarte mult în această lună. Atunci când este vorba de probleme sentimentale, există pericol de scandaluri. Există o posibilitate de avansare în carieră atâta timp cât vă „jucaţi cărţile” cât mai bine şi vă abţineţi să vă grăbiţi atunci când discutaţi cu şeful vostru.
 
Sectorul de Nord-Vest – mentori (unde se situează Câinele, Mistreţul şi Patriarhul casei) – Steaua 3 anuală este însoţită în această lună de steaua 2, stea cu energie de boală. Aceste energii pot să aducă probleme de sănătate dar în acelaşi timp pot să aducă „îmbolnăviri” de relaţii de cuplu sau relaţii profesionale, astfel că relaţiile apropiate şi cele de cuplu pot să sufere tensiuni şi stres cauzate de acest conflict de energii. Puteţi atenua această stare de conflict purtând o reprezentare a simbolului Dubla Fericire. În altă ordine de idei, în această lună cei care sunt implicaţi în politică, pot să fie afectaţi în proiectele lor. Pentru a putea bloca aceste energii nebenefice puteţi să vă folosiţi de un bol cu apă (yin).
 
CÂINELE
 
Luna aceasta vă este nefavorabilă, în special în domeniul sănătăţii, din cauza stelei lunare 2, cu energie de boală. Evitaţi pe cât posibil spitalele, clinicile sau alte locuri und sunteţi predispuşi la infecţii (viruşi, bacterii). Persoanele în vârstă sau cele care sunt deja bolnave ar trebui să poarte o reprezentare a simbolului Wu Lou. Evitaţi sporturile periculoase şi amânaţi călătoriile cu avionul. La locul de muncă aveţi şi aliaţi şi duşmani, însă în această lună nu vă veţi putea da seama care cum sunt. S-ar putea ca ceilalţi să încerce să îşi asume meritele pentru munca voastră, dacă acest lucru vi se întâmplă, lăsaţi lucrurile aşa. Uneori, a recunoaşte înfrângerea este primul pas spre victorie.
 
MISTREŢUL
 
Luna aceasta se poate dovedi destul de supărătoare şi exasperantă, mai ales pentru Mistreţi, care sunt cunoscuţi pentru faptul că nu sunt cei mai buni la a depăşi cu uşurinţă situaţiile limită. Există o energie de ceartă în chart-ul vostru (steaua 3 anuală de certuri), care ar putea să pună gaz pe foc, dacă nu reuşiţi să vă ţineţi sub control temperamentul şi emoţiile. Concentraţi-vă să rămâneţi calmi şi cu „sânge rece” în situaţiile frustrante. Puteţi avea şi probleme de sănătate luna aceasta din cauza stelei 2 lunare, cu energie de boală (chiar şi îmbolnăviri de relaţii). Remediul pentru sănătate: orice fel de reprezentare a simbolului Wu Lou. Este o lună nefavorabilă pentru investiţii şi speculaţii financiare. Pe plan sentimental, lucrurile merg mai bine, însă femeile Mistreţ par să fie concentrate pe alte aspecte şi mai puţin pe planul iubirii.
 
 
 
Copyright 2015-2024 AMDAEBAK.RO - All rights reserved